Toeristische informatie

Calais en de regio ontdekken

Tussenstop voor een dag, een week of meer? Ontdek Calais! Een stad rijk aan historisch erfgoed: Bewonder het imposante beeld van de Bourgeois de Calais, aan het eind van de 19de eeuw door de beroemde Auguste Rodin gemaakt. En de vuurtoren van Calais, het stadhuis met zijn klokkentoren en het plein Crève-Coeur zijn zeker ook een bezoek waard…

Musea

Calais was aan het begin van de 20ste eeuw zeer belangrijk voor de textielindustrie en de stad houdt dit industriële erfgoed prachtig in stand. Het kantmuseum in Calais vertelt alles over deze activiteit en toont een aantal unieke kantwerken! Het museum voor Schone Kunsten heeft een prachtige collectie en regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Een badplaats

Op 200 meter van de haven begint het strand van Calais met fijn zand en talrijke activiteiten voor groot en klein: Wandel naar het einde van de pier om veerboten en vissers te bewonderen, slenter over de dijk en ontdek de kleine houten huisjes zo typisch voor Calais, eet een ijsje, frieten of een donut…en zwem daarna de calorieën eraf in de bewaakte zwemzone…De hele zomer worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd.

Winkelen

Het centrum heeft veel leuke winkeltjes in rue Royale en op de boulevards Jacquard en La Fayette. Het winkelcentrum Calais Coeur (Boulevard Jacquard) heeft een grote supermarkt en diverse andere winkels.
Restaurants en bars zijn vooral te vinden rond de jachthaven, langs het strand en in Calais Nord, rin de omgeving van het plein Place d’Armes en rue Royale.
De Match supermarkt ligt op Place d’Armes en is de dichtstbijzijnde supermarkt voor de jachthaven.

Ga naar de website van het VVV-kantoor van Calais of raadpleeg onze facebook pagina.

Op ontdekking in de streek

Het is een startpunt voor een bezoek aan Calais en nog veel meer!
Het punt van de twee landtongen:Calais bevindt zich aan de rand van het Regionaal Natuurpark Les deux Caps, een uitgestrekt groen gebied met prachtige landschappen. Met de auto, bus, op de fiets of te voet, neem een dagje de tijd om heerlijk te ontspannen. Talrijke wandelpaden doorkruisen dit gebied dat op de lijst Grands Sites de France staat.
– Het platteland rond Calais is zeer aantrekkelijk: is full of surprises: dynamic towns and villages, a huge Guînes forest for nature lovers and hiking, a unique and preserved landscape…
Calais: op weg naar Engeland
Zin in een paar dagen Engeland? Of het nu voor een dag, een weekend of langer is, de veerboten en de Kanaaltunnel brengen u zo naar Groot Brittannië.
Voor meer informatie:
www.dfdsseaways.nl
www.poferries.com/nl/calais-dover
www.eurotunnel.com

Met het gezin

Calais heeft een infrastructuur en activiteiten geschikt voor alle leeftijden! Zwembad, boomklimparcours en andere sportactiveiten.

Vrijetijdsbesteding en sportactiviteiten

– Strandzeilen
De club voor strandzeilen in Calais bevindt zich op het strand van Hemmes de Marck tussen Calais en Gravelines vlak bij het natuurgebied Fort Vert.
Adres:
Avenue de la Mer, 62730 Hemmes
Tél: 00 33 (0)3 21 85 17 46

– De zeil- en recreatiebasis « Tom Souville:
Talrijke watersporten, voor een dagje of een cursus: windsurfen, optimist, kanoën …
Adres: 415 D940, 62231 Sangatte
Tel : 00 33 (0)3 21 17 70 60

Praktisch: niet duur en milieuvriendelijk, neem het openbaar vervoer!

Toegang tot de haven:TGV-station Fréthun en het station Calais Ville
Wegennet: A16 en A26
Regionaal busnet oscar.pasdecalais.fr

Met het busnetwerk Opale Bus kunt u de stad Calais en omgeving bezoeken. Een kaartje kost € 1.20.
Meer info
La Ballad’in is een gratis vervoersdienst waarmee u naar het centrum van de stad kunt. Zo kunt u elke 10 minuten van Place Crève-Coeur via het SNCF-station naar Matelote (Minck-buurt). Bij de jachthaven is de dichtstbijzijnde bushalte bij de CCI.
Wilt u de stad op een andere manier ontdekken? Kom dan aan boord van de Majest’in en ontdek de kanalen van de stad. U kunt een buskaartje gebruiken voor deze boot!

Om uw toeristische bezoeken te organiseren, downloadt u de applicatie «App’y marinas Côte d’Opale»Applicatie beschikbaar op Google play en Apple Store

Deze applicatie zal u niet alleen begeleiden bij het binnenvaren van de haven en u informeren over de havendiensten maar zal u tevens toelaten de toeristische plekjes van de streek te ontdekken.
U kunt kiezen uit vier thema’s: cultuur, natuur, gastronomie en watersporten
 Imprimer
RETOUR